Orbitál hegesztés tanfolyam

Az orbitális hegesztésnek két fajtája létezik, nyitott fejes és a zárt fejes. Az alábbi videón a zárt fejes technológiát láthatjuk. Ez a hozaganyag nélküli hegesztés, ugyanúgy mint az AWI hegesztésnél vékony falú csöveknél szokták alkalmazni.

Zárt fejes technikánál a csövek maximum 2 mm-es falvastagságig még a jól hegeszthetők. Ennél vastagabb csöveknél, a nyitott fejes technológiát szokták használni, ahol már hozaganyaggal történik a hegesztés.
Az orbitális hegesztés csak cső hegesztésére használható. Többnyire saválló csövek hegesztésénél terjedt el.

 

Hogyan működik az orbitális hegesztés?

A gépet be kell programozni a kiválasztott cső méretéhez és falvastagságához viszonyítva. Az első hegesztésnél célszerű megnézni, hogy a gyártói paraméterekkel milyen végeredményt kapunk, ez alapján meg lehet nézni, hogy megfelelő lett-e a gyökvarratunk és a takaróvarratunk, ami után mérlegelni kell, hogy min érdemes változtatni.
Nagy előnye ennek az eljárásnak, hogy egyenletes varratot biztosít. Ha a gép megfelelően be van programozva, akkor onnantól kezdve több ezer ugyanolyan varratot fogunk kapni. Ha egy adott gyártósoron elő van írva a 100%-os röntgenezettség, vagyis 100 varratból mind a 100-at meg kell röntgenezni kézi hegesztés esetében, akkor orbitális hegesztőgéppel történő hegesztés során elég csak az 5-10%-át megröntgenezni szúrópróbaszerűen. Ha ugyanazt az eredményt kapjuk a 9. és 25. hegesztésnél, akkor nem kell a köztes darabokat megvizsgálni, mert azok is megfelelőek lesznek. Így tehát nem kell mind a 100 varratot megröntgenezni, ami nagy költségmegtakarítást eredményez.

 

A tanfolyam ára:

330 000 Forint + 70 000 Forint vizsgadíj

 

A tanfolyam megkezdésének feltételei:

– betöltött 18. életév
– minimum 8 általános iskolai végzettség

 

Szükséges egyéb tudás a tanfolyam megkezdéséhez?

 

AWI tapasztalat hasznos, de nem kötelező. Amennyiben szeretné AWI tudását felhozni a kellő szintre, abban is tudunk segíteni!

 

Mik a tapasztalatok a tanfolyamot eddig elvégzők körében?

 

A tanfolyam sikeres elvégzése után számos hazai és külföldi munkahelyen lehet jó fizetésért elhelyezkedni.

Ha szeretné, akkor az Egyed-I Hegesztés Akadémia sikeres vizsga után segít Önnek egy jó munkahely megtalálásában is!

 

 

Képek

 

 

Videó

Ha bármilyen kérdése van a tanfolyammal kapcsolatban, keressen bizalommal!

Egyed Levente
Tel: +36/30-6014911
egyed.levente(kukac)eha-akademia.hu